HANDIGE TIPS - DEVENTER 90 MINUTEN RIJLES voor maar 55 Euro hoog slagingspercentage

VOLG ONS OP
Contact Logo
Logo
Contact Logo
Menu
Ga naar de inhoud

Handig Top-10 voor je Praktijkexamen!

Tip 1: Voorbereiding is het halve werk.
Het is belangrijk dat je genoeg rijlessen hebt gehad. Je moet niet opzien tegen je praktijkexamen. Wanneer je genoeg rijlessen hebt gehad kan je gewoon met een gerust hart je praktijkexamen afrijden. Want je bent door Rijschool Borgele honderd procent klaar gestoomd voor je praktijkexamen.
 
Tip 2: Luister niet te veel naar verhalen.
Iedereen ervaart het examen anders, dus laat je niet gek maken door verhalen van anderen. Het is allemaal goed bedoeld, maar mensen kunnen je zomaar op een zijspoor zetten. Hierdoor ga jij je extra veel zorgen maken.
Dit is nergens voor nodig. Want als je niet klaar was voor je praktijexamen, dan hadden we jouw praktijkexamen ook niet samen aangevraagd.

Tip 3: Rustig aan doen.
Plan de avond voor je praktijkexamen helemaal niets. Doe aan ontspannende dingen, zoals een filmpje kijken of ga een uurtje sporten. Zorg dat je in de nacht voor je praktijkexamen minimaal acht uur slaapt. Op die manier ben je de volgende dag goed uitgerust en stap je
straks op-en-top-fit in de lesauto om hopelijk je laatste rijles te nemen op de dag van je praktijkexamen.

Tip 4: Een goed ontbijt.
Het is belangrijk 's ochtends uitgebreid te ontbijten. Kies voor een ontbijt met langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Op die manier krijgen jouw hersenen de perfecte brandstof! Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, bruin brood, yoghurt met muesli of brinta.Tip 5: Je krijgt een gratis rijles vlak voor je praktijkexamen.
Na een lekker ontbijt is de tijd voor hopelijk je laatste rijles voor je praktijkexamen.
Bij Rijschool Borgele krijg je vlak voor je praktijkexamen nog een rijles geheel GRATIS. Waarom?
Op die manier ben je 'warmgedraaid'. Je hebt even achter het stuur gezeten. Dus hoge spanning is d'r nu wel af. Kun je met rust en op tijd naar CBR toe rijden voor de afspraak van je praktijkexamen.

Tip 6: Drink een kop koffie bij het CBR.
Drink als het uitkomt nog voor je praktijkexamen een kopje koffie. De cafeïne geeft je tijdelijk een oppepper, waardoor je optimaal presteert tijdens het praktijkexamen. Eet hierbij ook een banaan op.
Het is geen fabeltje, want een banaan bevat bepaalde stoffen en deze helpen je hartslag te normaliseren.
Deze stoffen helpen ook je concentratie, motivatie en alertheid te bevorderen.
                                       

Tip 7: Probeer geen 10 te halen voor je praktijkexamen.
Niemand kan een foutloze rit rijden. Dit is gewoon onmogelijk. Het beste is om gewoon te rijden zoals je tijdens je rijlessen ook hebt gedaan. Je moet niet ineens beter willen kijken, sneller of langzamer gaan rijden om het te perfect te gaan doen.
Zorg tijdens je examen dat de examinator zich veilig voelt bij jou in de auto. Rijd heel bewust maar toon ook initiatief bij het deelnemen aan het verkeer. Wees besluitvaardig, dus als je voorrang hebt aarzel dan niet te lang maar pak je kansen.
We hebben jouw examen niet voor niets samen geboekt, dit betekend dat je niveau hoog genoeg is om praktijkexamen te doen.

Tip 8: Zie en handel ernaar.
Wanneer je te defensief (voorzichtig) rijdt, kun je hierop aangesproken worden. Een goed voorbeeld van defensief rijden is onder de toegestane snelheid rijden. Wat zeg ik altijd "borden zijn het alfabet van de weg" zie, lees en handel ernaar.
Op een 80 kilometer per uur weg moet je tijdens je praktijkexamen gewoon 80 kilometer per uur rijden. Let daar dus heel goed op dit wordt ook wel de doorstroming genoemd. Een ander voorbeeld van te defensief rijgedrag is, dat je bij een rotonde te lang wacht. Pak gewoon je kans als het veilig gebeurt en voorkom dat het verkeer opstopt. Probeer altijd vlot te zijn in het verkeer, maar vergeet niet dat veiligheid voorop staat. De examinator vindt het belangrijker hoe jij je snelheid aanpast aan de omgeving en de (gevaarlijke) situaties.

Tip 9: Je mag fouten maken.
Slaat de motor van de auto een keer af of lukt een bijzondere verrichting niet in één keer? Wees dan niet direct teleurgesteld en/of boos op jezelf. Want je mag fouten maken tijdens je praktijkexamen. Denk niet bij de eerste fout: ’Oh nee, nu ben ik zeker gezakt’.
Deze manier van denken laat je alleen maar meer fouten maken.
Los het vlot en veilig op, blijf positief en optimistisch denken. Dan komt het goed.
Los de situatie goed en veilig op en rijd weer verantwoord, vlot verder.
Zelfvertrouwen en beheersing hebben en dat uiten in jouw rijgedrag is tijdens je examen een pluspunt.

Tip 10: Vergeet je fouten niet en vertel hoe je dat veilig hebt opgelost.
Wanneer een examinator twijfelt over jou rijgedrag in het verkeer, dan kan het zijn dat je na terugkomst in het examencentrum van CBR een vraag wordt gesteld over een bepaalde situatie. Het gaat dan om twijfel geval. Bijvoorbeeld dat je de rotonde oprijdt, maar dat er op dat moment net iemand van links aan kwam rijden. Mogelijk vraagt de examinator dan iets als "Zag je bij de laatste rotonde nog iets bijzonders?" Als je op dat moment antwoordt dat je de auto van links zeker zag, maar dat het veilig was en er nog genoeg tijd was om voor hem nog de rotonde op te rijden, dan verdien je jouw rijbewijs.
Wees vooral niet bang voor je examinator. Hij of zij is ook gewoon een mens en is er niet op uit om je te laten zakken.
Daarom vindt de examinator het dan op dat moment belangrijk dat je de auto hebt gezien.
Kortom, onthoud je fouten of ingewikkelde verkeerssituaties. Zodat je later kunt antwoorden op een vraag van de examinator en bij twijfel, toch kunt slagen.


©  2016  copyright  www.rijschoolborgele.nl
Terug naar de inhoud